wereldzussen.reismee.nl

Fogels, Favelas en FAQ

Hola amigos!

Tijdens het schrijven van onze laatste blog verbleven we in Santa Cruz en stond de reis naar de Pantanal op de planning. De reis was nog een flinke onderneming: in twee dagen hebben we drie verschillende bussen genomen om onze bestemming te bereiken. Op de eerste avond kwamen we bij de grens aan, die helaas al sinds 18.00 dicht was. De nacht hebben we daardoor illegaal in Brazilie doorgebracht en de dag daarna moesten we vroeg opstaan om vier uur in de rij te staan voor twee stempels.

Het verschil met Bolovia was te merken zodra we de grens overstaken. Het is hier een stuk moderner, duurder en warmer. Er ligt geen afval op straat, de wegen zijn goed en er zijn overal grote malls te vinden.Daarnaast zijn de Brazilianen heel erg vriendelijk! We begrijpen helaas niks van het Portugees, maar zijn een heel eind gekomen met gebaren, google translate en Spaans.

De stad Cuiaba stelde weinig voor dus hebben we de eerste dag vooral rond het zwembad gelegen. De temperatuurwisseling van 18 graden naar 38 was wel even wennen. De dag daarna zijn we op een driedaagse tour gegaan naar de Pantanal. Waar de Amazone bekend staat om zijn flora, is de Pantanal de plek om wilde dieren te spotten. We hebben de jungle al wandelend, peddelend, paardrijdend en varend bezocht. Één boottocht had als doel jaguars te spotten, maar die zijn we helaas misgelopen. Het was alsnog fantastisch, want we hebben watervarkens, kaaimannen, reuze otters, aapjes, een anaconda en vooral heel veel verschillende vogels gezien, zoals de grotere ijsvogel, de welbekende blauwe papagaai en de toekan (zie foto's).


Na de tour vlogen we naar Rio om 43 uur in de bus te ontlopen. In Rio hebben we qua weer weinig geluk gehad; het was geen strandweer door de regen en het was zo bewolkt dat het Jesus standbeeld in de wolken verstopt was. Daardoor hebben we wel veel van de stad gezien. We hebben mooi uitzicht op de stad gehad vanaf de Pão de Açúcar, oftwel de suikerbrood berg.In het centrum hebben we de kleurrijke trappen van Selarón bezocht. Deze kunstenaar heeft de trap versierd met beschilderde tegeltjes, die hij allemaal zelf betaalde. Op veel van de tegeltjes waren Nederlandse afbeeldingen te zien, zoals de Nachtwacht. Daarnaast hebben we met een tour de grootste favela van Brazilie bezocht. Er wonen hier 200.000 mensen die hun eigen huis gebouwd hebben waardoor de wijk een levendige chaos is. We hadden in Rio de Janeiro beter weer verwacht, maar hebben gelukkig op een mooie middag nog even langs het Copacabana strand kunnen lopen!

Na een 'korte' vlucht van 17 uur zijn we nu weer thuis! Kort omdat we langere reizen hebben gemaakt, al voelde het lang omdat de bussen tien keer beter zijn. We hebben een fantastische reis gemaakt en hebben enorm genoten! Om jullie voor te zijn, hierbij de antwoorden op de veelgestelde vragen;

-Hoe was het om als zussen samen te reizen?
Top! We kennen elkaar als zussen door en door, hebben al vaker samen gereisd en zitten enorm op een lijn!

-Wat was de mooiste plek die jullie gezien hebben?
We kunnen niet kiezen, maar de hoogtepunten waren de watervallen van Iguazu, de woestijn in Chili, Machu Picchu en de Pantanal.

-Hebben jullie je onveilig gevoeld?
Nee, geen seconde. We moeten hier wel bij aanmerken dat we welheel voorzichtig hebben gedaan.

-Hebben jullie zin om naar huis te komen?
Mwaaa. We houden allebei veel van Nederland en het is fijn om weer thuis te zijn, maar het is ook jammer dat er een einde aan dit avontuur is gekomen.

-Wat is het eerste wat jullie thuis hebben gedaan?
Boterhammen met hagelslag en kaas eten!

Dit was onze laatste blog dan! Bedankt voor het meelezen en de lieve berichtjes!

Besos, Merel y Marieke

Reacties

Reacties

Jan

Jullie bedankt voor de leuke verhalen, met plezier gelezen!
Groetjes

Jorien

Klinkt echt als een fantastische reis :) En gelukkig zijn jullie goed thuis gekomen. Tot snel! X

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!